מתי בפעם האחרונה חיכית שכבר יגיע המחזור?
שיטת שרמן
הקורס המלא
4 מפגשים
של 4 שעות
בקבוצה אינטימית
הקורס הקרוב
בירושלים
בימי חמישי
17:00-21:00
טז' טבת 16/1
כג' טבת 23/1
כט' שבט 27/2
ה' ניסן 3/3
מחפשת בזמן אחר או במקום אחר? את יכולה לכתוב לי כאן מה את מחפשת, ואעדכן אותך בהודעה כשתפתח קבוצה כזו באזורך.
שיטת שרמן באה להחזיר את הוסת למצב טבעי, מתוך הבנת התהליכים שמתרחשים בגוף ושימוש בכלים פרקטיים שמתאימים לכל אשה.
בשיטת שרמן החלקיות עובדת. את יכולה לבחור רק חלק מהכלים, או לתרגל יום כן ויום לא. מה שתבחרי ייצור שינוי.
נשים מספרות
למה זה טוב?
הפחתת כאבים
פעמים רבות הווסת מלווה בכאבים. למרות שכאבי מחזור יכולים להרגיש כאילו הגוף שלי תוקף אותי, פעמים רבות זה ניסיון של הגוף לסמן לי שמשהו אינו כשורה, או לבקש ממני דבר מה- להתרוקן, לנוע, או לשנות משהו בהתנהלות שלי.
הלמידה והתרגול של שיטת שרמן יכול לסייע לך להבין טוב יותר את בקשות הגוף, לתת להן מענה, ולהפחית משמעותית את הכאב.
הורדת תופעות קדם ויסתיות
מצבי רוח, עצבים, סערות רגשיות או התפרצויות לא חייבות להיות חלק משגרת המחזור שלך. יש סיבה שהתופעות הללו מופיעות. הן לא "טעות בייצור". אם נבין את התופעות טוב יותר, נוכל לעבוד איתן טוב יותר, וכך להפחית אותן או לרפא אותן.
קיצור ימי הדימום
כשאנו משתפות פעולה עם הגוף, התהליך יכול להיות נעים יותר וגם יעיל יותר. הדם עצמו אינו עיקר התהליך במתרחש בוסת, אלא הרירית שנפרדת מדופן הרחם, ונשטפת החוצה. הדם נועד לעזור לה להשתחרר, ולהישטף. יש לנו אפשרות להיות שותפות פעילות בניתוק הרירית מדופן הרחם, וכך התהליך יהיה יעיל יותר, מהיר יותר, והגוף ישתמש בפחות דם.
התרוקנות פעילה
דם הווסת זורם בתנועה גלית. יש לנו את האפשרות לזהות את הגל כשהוא מגיע ולבחור לרוקן אותו בשירותים. בצורה כזו, התהליך כולו נעשה מודע יותר, פעיל יותר, ונעים יותר.
מי אני
שלומית מנדלבאום
נשואה ואמא לארבעה
מנחה בשיטת שרמן, מטפלת בעיסוי רחם, ומדריכת הנקה. מלווה נשים בתקופות שינוי, אמהות וזוגיות. לומדת בהשתאות את פלאי הגוף.
עוד קצת על השיטה
שיטת שרמן באה להחזיר את הוסת למצב טבעי, מתוך הבנת התהליכים שמתרחשים בגוף ושימוש בכלים פרקטיים שמתאימים לכל אשה.
מה זאת אומרת "להחזיר למצב טבעי"?
כשנערה מקבלת ווסת בפעם הראשונה, התגובה הטבעית של אמא / סבתא / דודה היא לומר מיד- "מזל טוב!"
באינסטינקט שלנו, בפשטות, ברור לנו שוסת היא דבר טוב ומשמח. כל אחת יודעת לומר שוסת היא סימן לבריאות, לכוחות החיים שבגוף, ולכך שהכל עובד נהדר.
אם ככה, למה כל כך הרבה נשים סובלות מהוסת שלהן? למה נשים רבות חוות כאבים בזמן הוסת, כאבים שיכולים אפילו לרתק אשה למיטה למשך כמה ימים? איך זה שדבר כל כך נפלא וטבעי גורם לנו לעצבים, למצבי רוח קיצוניים, ולפעמים אפילו שנאה לגוף שלנו? ולמה, למען ה', דבר כל כך בריא מרגיש כמו מחלה?
יש לכך הרבה סיבות, ואחת המרכזיות שבהן היא- שאנחנו לא יודעות מה לעשות כשהוסת מגיעה. כלומר בטח שאנחנו יודעות- לשים פד או טמפון, ואם צריך גם לקחת כדור, אבל בדרך כלל זה מסתכם בזה.
התרגלנו לחשוב
שהוסת שלנו, כמו פעימות הלב ותפקוד מערכת העיכול, פשוט קורים בגוף שלנו, בלי שיש לנו השפעה עליהם.
אבל זה לא כך. הוסת שלנו הרבה יותר דומה לנשימה, לקינוח אף ולהתרוקנות בשירותים. זה יקרה גם אם לא נשתף פעולה, אבל זה יהיה הרבה יותר יעיל ונעים אם נוביל את התנועה ונשתתף בה.
בשיטת שרמן
אנו לומדות להבין את תהליך המחזור לעומק, לזהות את סימני הגוף בזמן הוסת, ולתת מענה לצרכים שעולים בגוף. אנו לומדות לשתף פעולה עם הרחם, להניע תקיעות וכאב, ולהתרוקן בצורה פעילה.
הידע קיים בתוכנו
למידת שיטת שרמן היא תהליך של היזכרות- בתבונת הגוף, במה שנולדנו לעשות.
במשך הרבה זמן היה נראה לי לא הגיוני, שאלהים באמת התכוון לברוא אותנו עם גוף שמטפטף חמישה ימים כל חודש, ועם מערכת פנימית שיוצרת כאב באופן קבוע. כמה הופתעתי לגלות, שהכאב הוא קריאה של הגוף שלא למדתי לשמוע, וכשבחרתי לשתף פעולה עם הגוף שלי, הימים הללו הפכו להיות מתנה שאני מקבלת בכל חודש.
שיטת שרמן היא הזמנה להכיר את הוסת שלנו מחדש, ולחזור להרגיש בבית בגוף שלנו.
מה שאני אוהבת בשיטת שרמן זה שאני לא באמת מלמדת אותך משהו חדש. זה לא ידע חיצוני, זה משהו שטבעי לנו לעשות, לכן אחרי תקופה מסוימת של למידה והתנסות בשיטה זה יכול להפוך להיות חלק מהיומיום שלנו, תנועה טבעית, ולא משהו שצריך לתרגל.
הלמידה בסדנא היא בקבוצה קטנה, בארבעה מפגשים של שלוש וחצי שעות (שכוללות הפסקה קצרה וארוחה משותפת), ומתפרסת על פני כמה שבועות כך שכל אחת תוכל לחוות וסת ולהתנסות בכלים, כבר אחרי המפגש השני.
Raw
4